icon search my accountcountry selector
Το Περιβάλλον Μας

Το Περιβάλλον Μας

Ως εταιρεία τροφίμων βασιζόμαστε σε μια άφθονη και αξιόπιστη παροχή σπόρων, νερού και ενέργειας. Είναι προς το δικό μας συμφέρον, τα συμφέροντα της οικογένειάς σας, καθώς και εκείνα του πλανήτη μας, να χρησιμοποιούνται όλοι οι πόροι με σύνεση για να είναι η κάθε μέρα μας υπέροχη.

OurEnvironment

Κάθε ημέρα η Kellogg κάνει τεράστια βήματα προς τη βιωσιμότητα. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Βιωσιμότητας και η Επιτροπή Κοινωνικής Ευθύνης του Διοικητικού Συμβουλίου διασφαλίζουν τη σοβαρότητα της δέσμευσής μας. Θέτουν κατευθυντήριες γραμμές για τις δραστηριότητες προμηθειών, συμπεριλαμβανομένων των γεωργικών συστατικών, καθώς και μετρήσιμους στόχους για τη μείωση των εκπομπών, της κατανάλωσης νερού και ενέργειας και των αποβλήτων.

Μάθετε περισσότερα στην Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας


Αύξηση Βιωσιμότητας

Η Kellogg νοιάζεται για τον τρόπο καλλιέργειας των συστατικών μας. Στο ΗΒ, σχεδόν όλο το σιτάρι που χρησιμοποιούμε προέρχεται από αγροκτήματα της Βρετανίας. Συνεργαζόμαστε με τοπικούς καλλιεργητές και μυλωνάδες για να υποστηρίξουμε βιώσιμες γεωργικές πρακτικές και να σας προσφέρουμε τα καλύτερα προϊόντα.

Δημιουργική Σκέψη

OurEnvironment

Το πρώτο κουτί που γέμισε ο W.K. Kellogg πριν από τουλάχιστον 100 χρόνια ήταν κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανακυκλωμένο υλικό. Σήμερα, σχεδόν όλα τα κουτιά δημητριακών της εταιρείας μας κατασκευάζονται από 100% ανακυκλωμένο χαρτόνι με αποτέλεσμα τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Και εσείς μπορείτε να βοηθήσετε: όλα τα κουτιά δημητριακών της εταιρείας μας είναι ανακυκλώσιμα. Ακόμα και οι σακούλες δημητριακών μπορούν να ανακυκλωθούν σε πολλά κέντρα ανακύκλωσης των τοπικών αρχών και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ. Οπότε και εσείς μπορείτε να συμβάλλετε σε αυτήν την προσπάθεια.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΠΙΟ ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ

Ο τρόπος που συσκευάζουμε τα προϊόντα μας αποτελεί εγγύηση για την ασφάλεια, τη φρεσκάδα και την υπέροχη γεύση τους. Πέρα από αυτό όμως, πρέπει να λάβουμε επίσης υπόψη μας τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο των συσκευασιών μας. Αυτές οι δύο παράμετροι καθορίζουν τη συσκευασία που χρησιμοποιεί η εταιρεία μας από την ίδρυσή της το 1906, όταν κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά τα εξωτερικά κουτιά των δημητριακών μας από ανακυκλωμένο υλικό, μέχρι τις μέρες μας.

Σήμερα, στο πλαίσιο της δέσμευσής μας για μηδενική αποψίλωση των δασών, το 97% της συσκευασίας μας από προϊόντα ξύλου προέρχεται είτε από ανακυκλωμένο υλικό είτε από πιστοποιημένες βιώσιμες πηγές. Το 2018, το 65% αυτών των υλικών προέρχονταν από ανακυκλωμένες ύλες και το υπόλοιπο από πόρους πιστοποιημένους για τη βιωσιμότητά τους. Εκείνο που δεν μπορούσαμε, ωστόσο, να διανοηθούμε το 1906 ήταν ο αντίκτυπος που θα είχαν οι πλαστικές συσκευασίες στο περιβάλλον. Εκείνο που δεν μπορούσαμε, ωστόσο, να διανοηθούμε το 1906 ήταν ο αντίκτυπος που θα είχαν οι πλαστικές συσκευασίες στο περιβάλλον. Σύμφωνα με το ίδρυμα Ellen MacArthur Foundation (EMF), κάθε χρόνο παράγονται 311 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού. Από αυτούς, 8 τόνοι καταλήγουν στους ωκεανούς μας. Από τις πλαστικές συσκευασίες που παράγονται σήμερα, μόνο το 14% ανακυκλώνεται παγκοσμίως και μόνο το 5% επαναχρησιμοποιείται. Οφείλουμε να αναθεωρήσουμε τον τρόπο που παράγουμε, χρησιμοποιούμε και επαναχρησιμοποιούμε το πλαστικό.

Για όλους αυτούς τους λόγους, το 2018 η Kellogg ανακοίνωσε ότι θα συμπεριλάβει στις Παγκόσμιες Δεσμεύσεις της για τη Βιωσιμότητα τον στόχο επαναχρησιμοποιήσιμων, ανακυκλώσιμων ή λιπασματοποιήσιμων συσκευασιών σε ποσοστό 100% έως τα τέλη του 2025. Ήδη, καθώς η προσπάθειά μας για την εκπλήρωση αυτών των δεσμεύσεων εξελίσσεται, ο συγκεκριμένος στόχος αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε.

Λόγω της θέσης μας ως ηγέτη στην κατηγορία των δημητριακών, με μία μικρή αλλαγή μπορούμε να κάνουμε τη ΜΕΓΑΛΗ διαφορά για τον πλανήτη! Ως πρώτο βήμα στη δέσμευσή μας να μειώσουμε σημαντικά τα απορρίμματα συσκευασιών και να πλησιάσουμε ακόμη περισσότερο τον στόχο μας για βιώσιμες συσκευασίες μέχρι το 2025, μειώνουμε το μέγεθος συσκευασίας για τις συμμετέχουσες μάρκες δημητριακών Kellogg's: Bran Flakes, Special K και Frosties.
Μαζί, σε ολόκληρη την Ευρώπη μειώνουμε:
τις συσκευασίες κατά 191 τόνους ετησίως. Συμπεριλαμβάνονται*
142 τόνοι από χαρτοκιβώτια
35 τόνοι από την εξωτερική συσκευασία προϊόντος
10,7 τόνοι από την πλαστική σακούλα προϊόντος
2 τόνοι από την πλαστική μεμβράνη συσκευασίας
Όλα αυτά προήλθαν από μία μόνο πρωτοβουλία! Επιπλέον, χρησιμοποιούμε 6.281 λιγότερες παλέτες* και 1.667 λιγότερα φορτηγά* σε έναν μόλις χρόνο.*Με βάση τους εσωτερικούς όγκους KSOP για το P9.

Προσέχουμε το Νερό Μας

OurEnvironment

Στην Kellogg, ελέγχουμε προσεκτικά την κατανάλωση του νερού και αναγνωρίζουμε την ανάγκη για τη συνετή χρήση του. Αυτό συμβαίνει διότι θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι συμβάλλουμε δυναμικά στην προστασία του περιβάλλοντος με κάθε σταγόνα που εξοικονομούμε.

Μείωση Κατανάλωσης Ενέργειας

Η Kellogg καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μειώσει διεθνώς την κατανάλωση ενέργειας και τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου. Είτε με τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας εντός των εγκαταστάσεών μας είτε με την αναζήτηση βιώσιμων τρόπων για τη μεταφορά των συστατικών μας, η Kellogg έχει δεσμευτεί στη σταδιακή μείωση του αποτυπώματος άνθρακα κάθε χρόνο.

Εξάλειψη Αποβλήτων

Ξεπεράσαμε κάθε στόχο που θέσαμε, αλλά δεν θα είμαστε ικανοποιημένοι εάν η Kellogg δεν μειώσει περισσότερο την ποσότητα αποβλήτων που μεταφέρονται στους χώρους απόθεσης απορριμάτων.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις περιβαλλοντικές δεσμεύσεις και την πρόοδό μας παγκοσμίως

Συνεχής Βελτίωση

Δείτε πώς μειώνουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, καθώς και τους στόχους που έχουμε θέσει.

Μάθετε περισσότερα στην Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας

Share This