Chilli Con Carne
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 450g μοσχαρίσιος κιμάς
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 φρέσκια ψιλοκομμένη κόκκινη καυτερή πιπεριά (προαιρετικό)
- 1 ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
- 75g All Bran 0015
- 25g ντοματοπολτός
- 410g κόκκινα φασόλια σε κονσέρβα, στραγγισμένα
- 400g ψιλοκομμένες ντομάτες σε κονσέρβα
- 500ml ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου
- Κόκκινο πιπέρι (προαιρετικό, για έξτρα πικάντικη γεύση!)
- 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο κύμινο
- 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 πρέζα αλάτι
- Τριμμένο μαύρο πιπέρι
- Ελαιόλαδο ή φυτικό λάδι για τηγάνισμα
ΟΔΗΓΙΕΣ
1. Μαγειρέψτε τον κιμά, το κρεμμύδι, την πράσινη πιπεριά και την καυτερή πιπεριά σε κατσαρόλα, μέχρι το κρέας να αποκτήσει καφέ χρώμα.
2. Προσέχοντας όταν μεταχειρίζεστε τη φρέσκια καυτερή πιπεριά, αφαιρέστε τους σπόρους και την ψίχα για λιγότερο πικάντικη γεύση.
3. Προσθέστε ανακατεύοντας τα υπόλοιπα υλικά.
4. Σκεπάστε την κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα.
5. Ανακατεύετε τακτικά και ελέγχετε την πυκνότητα του chilli. Αν το μείγμα είναι πολύ αραιό, με πολλά υγρά, αφαιρέστε για λίγο το καπάκι, ώστε να εξατμιστεί ένα μέρος του υγρού.
6. Σερβίρετε με μαλακές τορτίγιες σιταριού ή καστανό ρύζι. Νόστιμη συμβουλή: Το γιαούρτι είναι πολύ καλή ιδέα για να μετριάσετε την πικάντικη γεύση. Μπορείτε εύκολα να προσαρμόσετε την παραπάνω συνταγή για να φτιάξετε μια εκδοχή για χορτοφάγους. Απλώς αντικαταστήστε το μοσχαρίσιο κιμά με 2 επιπλέον κονσέρβες με κόκκινα, borlotti ή μαυρομάτικα φασόλια.