Μuffin με σοκολάτα και μπανάνα
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 100g αλεύρι ολικής άλεσης
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας κακάο σε σκόνη
- 50g ζάχαρη
- 100g All Bran 0015
- 225 ml αποβουτυρωμένο γάλα
- 2 ασπράδια
- 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
- 1 μπανάνα, κομμένη σε φέτες
ΟΔΗΓΙΕΣ
1. Αναμείξτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το κακάο και τη ζάχαρη και αφήστε το μείγμα στην άκρη.
2. Βάλτε τα All-Bran και το γάλα σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε. Αφήστε το μείγμα για 2 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα δημητριακά.
3. Προσθέστε τα ασπράδια και το λάδι και χτυπήστε τα καλά. Στη συνέχεια, προσθέστε ανακατεύοντας την μπανάνα.
4. Προσθέστε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατέψτε καλά.
5. Βάλτε χάρτινες θήκες ή αλείψτε με βούτυρο ένα ταψάκι για muffin και μοιράστε το μείγμα ομοιόμορφα.
6. Ψήστε στους 200 °C, για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι τα muffin να ροδίσουν.