null

Πίτσα για χορτοφάγους

4 Servings

Partager

Recip_Img-1421265

Πίτσα για χορτοφάγους

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • Βάση (περιμένετε 1-2 ώρες για να αποκτήσει η ζύμη το διπλάσιο μέγεθος)
  • 50-70 ml χλιαρό νερό
  • 1/2 κουταλιά της σούπας αποξηραμένη μαγιά
  • 40g Kellogg's All-Bran (θρυμματισμένα σε λεπτά ψίχουλα. Τα All-Bran μπορούν να προστεθούν σε κάθε πίτσα) 0015
  • 110g σκληρό λευκό αλεύρι, επιπλέον για αλεύρωμα
  • 1/2 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο, 1 πρέζα, αλάτι και πιπέρι, γαρνιτούρα
  • 75g ντοματοπολτός
  • 1 κονσέρβα ντομάτες (425g) ψιλοκομμένες και στραγγισμένες από τον περίσσιο χυμό
  • 25g κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
  • 75g τυρί τσένταρ με χαμηλά λιπαρά (τριμμένο)
  • 170g μανιτάρια χωρίς τα κοτσάνια (σε φέτες)
Recip_Img-1421265

ΟΔΗΓΙΕΣ

Φτιάξτε ξεχωριστά τις βάσεις και τη γαρνιτούρα για αυτές τις πίτσες. Μπορείτε να τα καταψύξετε και να τα χρησιμοποιήσετε, κατά περίπτωση.

Για τη βάση.

1. Ρίξτε 35 ml νερό σε ένα μπολ και προσθέστε τη μαγιά. Ανακατέψτε για να διαλυθεί και μετά αφήστε την σε ένα ζεστό μέρος για 10 λεπτά.

2. Βάλτε τα Kellogg's All-Bran σε μια επανασφραγιζόμενη σακούλα. Σφραγίστε τη σακούλα και με ένα πλάστη θρυμματίστε τα κομματάκια σε λεπτά ψίχουλα.

3. Κοσκινίστε το αλεύρι, τα θρυμματισμένα All-Bran, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε ανακατεύοντας το ηλιέλαιο μέσα στο μείγμα με τη μαγιά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

4. Φτιάξτε ένα "πηγάδι" στο κέντρο των ξηρών υλικών και ρίξτε το μείγμα με τη μαγιά. Αναμείξτε για να φτιάξετε μια μαλακή και ελαφρώς κολλώδη ζύμη. Προσθέστε σιγά-σιγά το υπόλοιπο νερό, μέχρι να επιτύχετε τη σωστή πυκνότητα.

5. Μεταφέρετε τη ζύμη σε έναν ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο εργασίας και ζυμώστε τη για 10 λεπτά μέχρι να γίνει απαλή.

6. Βουτυρώστε ελαφρώς ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε μέσα τη ζύμη και καλύψτε με μεμβράνη. Αφήστε το μπολ σε ένα ζεστό μέρος για 1-2 ώρες μέχρι ο όγκος της ζύμης να διπλασιαστεί.

7. Όταν είναι έτοιμη η ζύμη, αφαιρέστε τη μεμβράνη και πατήστε τη ζύμη. Αφαιρέστε την από το μπολ και ζυμώστε την ξανά μέχρι να γίνει απαλή. Απλώστε την στο μέγεθος που θέλετε.

Για την επικάλυψη.

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.

2. Απλώστε ομοιόμορφα το ντοματοπολτό πάνω στις βάσεις ζύμης.

3. Προσθέστε τις ντομάτες και τα υλικά λαχανικών. Πασπαλίστε από πάνω με τριμμένο τυρί.

4. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15-20 λεπτά ή μέχρι να σκληρύνουν οι βάσεις και να φουσκώσουν και να ψηθούν τα υλικά.