null

Κοτόπουλο με διπλή κρούστα

4 Servings

Partager

Recip_Img-1421233

Κοτόπουλο με διπλή κρούστα

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 200ml ημι-αποβουτυρωμένο γάλα
  • 150g Kellogg's Corn Flakes 0001
  • 4 στήθη/κομμάτια κοτόπουλου χωρίς πέτσα (πλυμένα και στεγνωμένα)
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 100g αλεύρι
Recip_Img-1421233

ΟΔΗΓΙΕΣ

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.

2. Απλώστε σε ένα ταψάκι αλουμινόχαρτο ή βουτυρώστε το ελαφρώς με μαργαρίνη.

3. Βάλτε τα Kellogg's Corn Flakes σε μια επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα. Σφραγίστε τη σακούλα και με έναν πλάστη θρυμματίστε τις νιφάδες σε λεπτά ψίχουλα.

4. Τοποθετήστε τα ψίχουλα σε ένα ρηχό πιάτο ή ταψάκι.

5. Ανακατέψτε το αυγό και το γάλα σε ένα μπολ και χτυπήστε τα ελαφρώς. Προσθέστε το αλεύρι και το πιπέρι και αναμείξτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

6. Βουτήξτε κάθε φορά ένα κομμάτι κοτόπουλου μέσα στο μείγμα και κατόπιν καλύψτε το με τα ψίχουλα δημητριακών.

7. Βάλτε ξανά το επικαλυμμένο κοτόπουλο μέσα στο μείγμα και στη συνέχεια βουτήξτε το στα ψίχουλα δημητριακών.

8. Ψήστε το κοτόπουλο σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα (ή μέχρι το κοτόπουλο να γίνει τρυφερό, να μην είναι ροζ και οι χυμοί του να μην έχουν χρώμα).

9. Μην καλύπτετε το ταψί και μην γυρίζετε το κοτόπουλο όσο ψήνεται.

10. Βγάλτε το ταψί από το φούρνο και σερβίρετε το πιάτο ζεστό.