null

Κέικ καρότο με γλάσο

20 Servings

Partager

Recip_Img-1420959

Κέικ καρότο με γλάσο

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • Κέικ
  • 200g αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα από τριμμένα μπαχαρικά
  • 100g ζάχαρη muscovado (από ζαχαροκάλαμο)
  • 75g All Bran 0015
  • 225g τριμμένο καρότο
  • 2 αυγά
  • 150g φυτικό λάδι
  • 2 κουταλιές της σούπας αποβουτυρωμένο γάλα
  • Γλάσο
  • 75g τυρί σε κρέμα με χαμηλά λιπαρά
  • 75g ζάχαρη άχνη
Recip_Img-1420959

ΟΔΗΓΙΕΣ

1. Βουτυρώστε ένα βαθύ στρογγυλό ταψάκι για κέικ 22 cm και απλώστε αντικολλητικό χαρτί ή λαδόχαρτο.

2. Κοσκινίστε το αλεύρι και το μείγμα μπαχαρικών και προσθέστε ανακατεύοντας τη ζάχαρη, τα All-Bran και το τριμμένο καρότο. Χτυπήστε τα αυγά και το γάλα με το λάδι και προσθέστε τα ανακατεύοντας στο μείγμα.

3. Απλώστε το μείγμα στο ταψάκι που έχετε ετοιμάσει και ψήστε το στο φούρνο, σε μέτρια θερμοκρασία, στους 180 °C για 40-45 λεπτά, ώσπου να στερεοποιηθεί. Βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει.

4. Για το γλάσο, χτυπήστε το τυρί και τη ζάχαρη άχνη και απλώστε το μείγμα επάνω στο κρύο κέικ.