Κουλουράκια αμυγδάλου
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 225g βούτυρο ή μαργαρίνη που έχει μαλακώσει
- 135g ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα / αρωματική ουσία βανίλιας
- 190g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 30g Kellogg's® Rice Krispies®, θρυμματισμένα 0011
- 50g τριμμένα αμύγδαλα
- 170g σοκολάτα
ΟΔΗΓΙΕΣ
1. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να γίνει το μείγμα κρεμώδες.
2. Προσθέστε το αλεύρι, τα Kellogg's® Rice Krispies® και τα τριμμένα αμύγδαλα και συνεχίστε να ανακατεύετε.
3. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια απλώστε τη ζύμη σε πάχος 3mm.
4. Κόψτε την σε κύκλους χρησιμοποιώντας ένα στρογγυλό κουπάτ για μπισκότα των 5cm.
5. Τοποθετήστε κάθε κύκλο σε ένα βουτυρωμένο χαρτί ψησίματος και ψήστε στους 190°C για περίπου 7 λεπτά ή μέχρι τα άκρα να αρχίζουν να ροδίζουν.
6. Μεταφέρετε σε μια συρμάτινη σχάρα και αφήστε τα να κρυώσουν.
7. Στο ενδιάμεσο, ανακατέψτε σε μια κατσαρόλα τη σοκολάτα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει.
8. Με ένα κουτάλι πασπαλίστε τη λιωμένη σοκολάτα πάνω στα μπισκότα.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΦΟΥΡΝΟ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ: Σπάστε τη σοκολάτα σε μικρά τετραγωνάκια και βάλτε τη σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων. Ζεστάνετε τη σοκολάτα σε ΧΑΜΗΛΗ ένταση για σύντομα διαστήματα των 20 δευτερολέπτων, αναμειγνύοντας κάθε φορά μέχρι να λιώσει. Προσέχετε καθώς η σοκολάτα μπορεί εύκολα να καεί αν την αφήσετε μέσα για πολύ ώρα ή αν η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή.