Το Αλάτι στη Ζωή μας


Το αλάτι αποτελεί βασικό θρεπτικό στοιχείο. Δεν παράγεται από τον ίδιο τον οργανισμό, αλλά ο οργανισμός δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς αυτό. Γι' αυτόν το λόγο το αλάτι είναι σημαντικό μέρος μιας υγιεινής διατροφής. Ωστόσο, όπως συμβαίνει με όλα, η υπερβολική κατανάλωση αλατιού μπορεί να έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία.

Γι' αυτό τα τελευταία 15 χρόνια εργαζόμαστε για να μειώσουμε την ποσότητα αλατιού στα προϊόντα μας για εσάς και την οικογένειά σας. Σήμερα τα δημητριακά μας περιέχουν 50% λιγότερο αλάτι σε σχέση με το 1998.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνες για τις αγοραστικές μας συνήθειες, τα δημητριακά περιέχουν μόλις 2,7% του συνολικού αλατιού στο εθνικό καρότσι του σούπερ μάρκετ – δηλ. λιγότερο αλάτι από αυτό που περιέχεται σε τρόφιμα όπως το φρέσκο κρέας (6,5%) ή ακόμα και το γάλα (5%).

Για να κατανοήσετε καλύτερα αυτά τα ποσοστά, ένα μπολ 30g με Kellogg’s Rice Krispies ή Kellogg’s Cornflakes περιέχει λιγότερο από μισό γραμμάριο αλατιού, δηλ. λιγότερο από δύο φέτες λευκό ψωμί.

Είστε ακόμα προβληματισμένοι; Το καταλαβαίνουμε. Γι' αυτό κάθε προϊόν Kellogg διαθέτει στη μπροστινή όψη της συσκευασίας μια ευδιάκριτη ετικέτα, ώστε να μπορείτε να βλέπετε την καθημερινή ποσότητα αλατιού που θα πρέπει να καταναλώνετε. Έτσι μπορείτε να κάνετε τις καλύτερες επιλογές προς όφελος της οικογένειά σας.

Share This