Τα Οφέλη των Φυτικών Ινών


Από το υγιές καρδιακό σύστημα έως τη χαρούμενη εξωτερική εμφάνιση, οι διαιτητικές ίνες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, στη μείωση της υψηλής χοληστερόλης στο αίμα και στη διατήρηση σταθερών επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Ωστόσο, παρά τις ισχυρές αποδείξεις για τα οφέλη των φυτικών ινών στη συνολική κατάσταση της υγείας, το 80% των ανθρώπων δεν προσλαμβάνει αρκετές φυτικές ίνες, μια τάση που συνήθως αρχίζει στην παιδική ηλικία και συνεχίζεται έως την ενήλικη ζωή.

Τι ακριβώς, όμως, θεωρείται αρκετό;

Η Συνιστώμενη Ημερήσια Ποσότητα φυτικών ινών εξαρτάται από το γένος και την ηλικία με ιδανική πρόσληψη τα 25g για τους ενήλικες και τα 15g για τα παιδιά ηλικίας μεταξύ 5-10 ετών. Αν και με την πρώτη ματιά αυτές οι συστάσεις φαίνεται εύκολο να εφαρμοστούν, η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς πρέπει να αυξήσουμε την τρέχουσα πρόσληψη φυτικών ινών κατά περίπου 50% ώστε να επιτύχουμε αυτούς τους στόχους για την υγεία μας.

Για να θέσουμε αυτές τις συνιστώμενες ημερήσιες ποσότητες σε σωστή διάσταση, ένα μπολ (30g) Kellogg’s Bran Flakes παρέχει 4,5g φυτικές ίνες. Αυτό είναι σίγουρα μια καλή αρχή, αλλά αποτελεί μόνο το 18% της ΣΗΠ για έναν ενήλικα. Γι' αυτό είναι σημαντικό να συμπεριλαμβάνετε στην ημέρα σας μια ισορροπημένη πηγή φυτικών ινών για τη συνολική κατάσταση της υγείας και της ευεξίας σας.

* Οι φυτικές ίνες από πίτουρο σιταριού συμβάλλουν στην ενίσχυση της εντερικής λειτουργίας. Στόχος είναι τουλάχιστον 10g φυτικές ίνες από πίτουρο σιταριού ημερησίως. Όλα τα προϊόντα της σειράς All-Bran είναι πλούσια σε φυτικές ίνες από πίτουρο σιταριού.

 

Δημητριακά Ολικής Άλεσης για Καλή Υγεία

Όλοι γνωρίζουμε ότι για την καλή κατάσταση της υγείας της οικογένειάς μας πρέπει να καταναλώνουμε λιγότερα λίπη, αλάτι και ζάχαρη και ταυτόχρονα να απολαμβάνουμε περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Γνωρίζετε όμως ότι πρέπει να καταναλώνουμε και περισσότερες τροφές ολικής άλεσης;

Τι είναι όμως τα σιτηρά ολικής άλεσης;

Ορισμένοι καρποί δημητριακών όπως το σιτάρι, το κριθάρι, η σίκαλη και η βρώμη αποτελούνται από τρία μέρη: το ενδοσπέρμιο, το πίτουρο και το φύτρο.

Όπως υποδηλώνει και το όνομα, οι τροφές ολικής άλεσης είναι αυτές που περιέχουν και τα τρία μέρη του καρπού δημητριακών. Αυτά τα μέρη λειτουργούν σε συνδυασμό για να παρέχουν μια πλούσια πηγή σε διαιτητικές ίνες, σε "υγιεινά" λίπη, σε βιταμίνες B και σε βιταμίνη E. Σημαντικά θρεπτικά στοιχεία που είναι απαραίτητα για την καλή κατάσταση της υγείας.

Από τους πολλούς τρόπους που υπάρχουν για να απολαμβάνετε όλα τα υγιεινά οφέλη των σιτηρών ολικής άλεσης, τα δημητριακά ολικής άλεσης είναι μια εύκολη και θρεπτική επιλογή.

Ευτυχώς, η Kellogg διαθέτει μια ποικιλία από δημητριακά ολικής άλεσης έτοιμα προς κατανάλωση, στην οποία περιλαμβάνονται όλα τα προϊόντα All Bran. Έτσι η οικογένειά σας διαθέτει περισσότερους τρόπους να προσλάβει τις απαραίτητες φυτικές ίνες και τα σιτηρά ολικής άλεσης που χρειάζεται και να απολαύσει την υπέροχη γεύση Kellogg’s που λατρεύει.

Share This