• share
  • share
  • share

Μουσακάς γαλοπούλας

Μία παραλλαγή της αγαπημένης ελληνικής σπεσιαλιτέ με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.

  • Μερίδες: 6
  • Χρόνος
    Προετοιμασίας:
  • Συνολικός
    Χρόνος:

    Συστατικά

  • 2 μελιτζάνες
  • 2 κρεμμύδια
  • 450g κιμάς γαλοπούλας
  • 1 σκελίδα τριμμένο σκόρδο
  • 100g All Bran 0015
  • 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπολτός
  • 1 κύβος ζωμού
  • 300 ml νερό
  • 2 μεγάλες ντομάτες
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • 200g γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • Φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι

Πηγαίνοντας για ψώνια. Στείλτε τη συνταγή στο κινητό σας με e-mail

Οδηγίες

1. Κόψτε σε φέτες τις μελιτζάνες και βάλτε τις σε ένα σουρωτήρι, ρίχνοντας αλάτι ανάμεσα στις στρώσεις.

2. Βάλτε το σουρωτήρι πάνω από ένα μπολ και αφήστε να στραγγίσει για περίπου 30 λεπτά.

3. Ξεπλύνετε με κρύο νερό και στεγνώστε καλά.

4. Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια.

5. Σωτάρετε τον κιμά γαλοπούλας και τα κρεμμύδια χωρίς πρόσθετο λίπος σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

6. Προσθέστε το σκόρδο, τα All-Bran, το ντοματοπολτό, το νερό και τον κύβο ζωμού και στη συνέχεια προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Ξεφλουδίστε και κόψτε σε φέτες τις ντομάτες.

7. Βάλτε σε στρώσεις το μείγμα του κιμά, τις μελιτζάνες και τις ντομάτες σε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος.

8. Χτυπήστε το αυγό με το γιαούρτι και απλώστε το από πάνω. Στη συνέχεια, πασπαλίστε με μοσχοκάρυδο.

9. Ψήστε στο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία, στους 180 °C για 40-45 λεπτά, μέχρι το μείγμα να ροδίσει και να φουσκώσει.

Προβεβλημένη Συνταγή

Bran Muffins με μέλι

file

Ένα απολαυστικό γλυκό για κάθε περίσταση. Δοκιμάστε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς για να κάνετε τα muffin ακόμη πιο ν...
Μετάβαση στη Συνταγή

Σχετικά Προϊόντα

Bran Flakes

Νιφάδες από φλοιό σιταριού
Μάθετε περισσότερα

Διατροφή

Οι Ευεργετικές Ιδιότητες των Δημητριακών

Kelloggs_OurBrands_ProductDetail_Nutrition

Το καλύτερο ξεκίνημα για την ημέρα σας γίνεται απλά με καλαμπόκι, σιτάρι, ρύζι και βρώμη
Δείτε πώς